Vijftigjarig jubileum GVM

In 2022 bestaat ons Gilde officieel 50 jaar. Volgens de statuten is het Gilde opgericht op 15 april 1972. Zo’n vijf jaar eerder kwamen de latere oprichters voor het eerst bij elkaar in Leiden in café-restaurant ’t Karrewiel. Onder het genot van pannenkoeken werd daar de basis voor onze vereniging gelegd. Precies 54 jaar na deze eerste ontmoeting hebben we op 14 oktober jl. de zes nog in leven zijnde oprichters weer bij elkaar gebracht om ze te interviewen voor het jubileumboek.

Het was een geweldige en zonnige middag bij strijkmolen D in Oudorp (NH). De mannen raakten niet uitgepraat en er werden herinneringen opgehaald onder het genot van de traditionele pannenkoeken, deze keer gebakken door Han Kuijper, molenaar van de Ambachtsmolen ook in Oudorp. Het bleek dat de geheugens nog goed waren en menige anekdote passeerde de revue. De geïnterviewden zijn uitgebreid op de foto gezet.

Van links naar rechts: Frans Verra, Piet de Jong, Gerrit Keunen, Piet Groot, Jos Gunneweg, en Eric Zwijnenberg. De ruimte midden in de foto is symbolisch opengelaten voor Klaas Zaal en Dick Prins die overleden zijn.