Brabants Vlaamse Contactdag

(bijgewerkt: 24-09-2021)

Brabants-Vlaamse Molenaars Contactdag 2021
De Brabants-Vlaamse Contactdag van 2021 staat gepland op zaterdag 2 oktober 2021. De start- en aankomstplaats is Huijbergen (in het uiterste zuidwesten van Noord-Brabant). De route gaat langs diverse molens, een museum en curieuze objecten in Zuidwest Brabant. Het definitieve programma wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt (o.a. op deze website).
Deelname is leuk voor molenaars 'met aanhang'. De kosten voor deelname zijn, net als andere jaren, €25,= per persoon (incl. koffie met gebak en een gedekte tafel in de vooravond).

Brabants-Vlaamse Molenaars Contactdag 2019
De Contactdag startte op zaterdag 5 oktober 2019 in Lillo (Antwerpen). De Brabant-Vlaamse Contactdag wordt ieder jaar georganiseerd op de 1e zaterdag van oktober. Er wordt op die dag een molentocht georganiseerd langs verschillende molens.Ook dit jaar heeft er weer een Brabant-Vlaamse Contactdag plaats gevonden en wel op 5 oktober. Op deze dag namen zo’n 40 leden van de Afdeling Noord-Brabant deel.
Vanaf 11:00 uur was de ontvangst op de locatie van de Firma Evonik te Antwerpen. Na een inleidende presentatie en onder het genot van koffie/thee, waar aansluitend vertrokken werd richting de Eenhoorn om molen ’t Heiken in Aartselaar te bezoeken. Van Aartselaar naar Liezele voor een bezoek aan de Schemelbertmolen. Vervolgens naar de Heidemolen in Malderen-Londerzeel. En eindigden met een bezoek aan de Heirburgmolen in Lokeren. Dit is de enige overlevende van de 48 molens die Lokeren ooit telde. De dag werd afgesloten met een maaltijd in Den Abajoer in Lokeren.