Nieuws

Wijzigingen in de ongevallenverzekering

03 januari 2022

Er zijn wijzigingen in de Gilde ongevallenverzekering.

Zoals waarschijnlijk bij iedereen bekend is, biedt het Gilde van Vrijwillige Molenaars haar leden een ongevallenverzekering aan voor € 9,50 per jaar.  Deze ongevallenverzekering keert uit bij overlijden en blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval op de molen dan wel op weg naar of van de molen.
Per 1-1-2022 heeft het Gilde via de fa. Scheeffer te Deventer een nieuwe ongevallenverzekering afgesloten.  Als gevolg hiervan zijn de voorwaarden enigszins gewijzigd, hieronder de belangrijkste wijzigingen:
Het dekkingsgebied blijft wel de hele wereld, maar nu zijn ook leden uit Duitsland en België definitief wel verzekerbaar. Onder de oude polis was dat was dat “op grond van de kleine letters” niet mogelijk, maar deze uitsluiting was onbekend.  Leden, woonachtig in andere landen dan Nederland, België en Duitsland kunnen de Ongevallenverzekering nog steeds niet afsluiten. 
De oude polis kende een leeftijdsgrens van 85 jaar.  De nieuwe polis kent GÉÉN leeftijdsgrens meer.
Helaas moesten wij daarom ook enkele concessies doen.
Voor molenaars boven de 75 jaar gelden verminderde verzekerde bedragen bij overlijden en blijvende invaliditeit. De verschillen in verzekerde bedragen zijn:

- bij overlijden boven 75 jaar € 12.500 (onder 75 jaar € 25.000)  

- bij blijvende invaliditeit boven 75 jaar maximaal € 50.000 (onder 75 jaar maximaal € 100.000)  

Wij verwachten de nieuwe polis binnenkort.  Zodra de nieuwe polis bij ons binnen is passen we de verzekeringsfolder en het onderdeel Verzekeringen op onze website aan.
 

NB De Ongevallenverzekeringen is verplicht voor leerling-molenaars. Geslaagde leden, molengidsen en jeugdleden kunnen deze verzekering vrijwillig afsluiten. Het bestuur beveelt het afsluiten zonder meer aan.      

Meer informatie
Jan Wieffer, verzekeringssecretariaat GVM; verzekeringen@vrijwilligemolenaars.nl, 06 537 333 22
Geert Jonker, penningmeester GVM, penningmeester@vrijwilligemolenaars.nl   06 303 735 60

Reacties

  • Gerrit Gramser
    Gerrit Gramser
    Wordt de premie dan ook gehalveerd voor de 75+-'ers