Nieuws

De eerste internationale molenaars conferentie heeft op 5 november online plaatsgevonden

08 november 2020

                 

 

De conferentie 'Craft of the Miller' werd geopend door minister Ingrid van Engelshoven van OC&W. De presentatie was in handen van Nicole Bakker van De Hollandsche Molen. Vijf internationale sprekers uit vier verschillende landen kregen het woord. Als eerste sprak Alain Goublomme uit België over het ambacht molenaar in België, gevolgd door Jonathan Cook die de situatie in het Verenigd Koninkrijk in de 21ste eeuw uit de doeken deed. Tijdens de pauze werd de film 'The craft of the miller, operating windmills and watermills' vertoond. Na de pauze was het woord aan Antoine Gauthier en Mardjane Amin uit Canada. Zij vertelden over de molenaars in de provincie Quebec. De laatste spreker was de pool Filip Tomaszewski. Zijn presentatie heette 'Windmills in Poland and the world of Polish traditional milling'. Dit alles werd afgesloten met een panelsessie met de sprekers en inbreng van de deelnemers. Het laatste bekwaam gereguleerd door onze voorzitter Erik Kopp.

Wilt u het terugkijken: klik hier

Wilt u het teruglezen: klik hier

Voor het verslag: klik hier