Nieuws

Veelgestelde vragen over Corona

25 maart 2020

Algemene voorzorgsmaatregelen voor vrijwillige molenaars en moleneigenaren

De Hollandsche Molen heeft twee nieuwsbrieven rondgestuurd aan het molenveld en het publiek naar aanleiding van het afgelasten van Nationale Molendag en de overheidsmaatregelen in verband met het coronavirus. Dit heeft reacties en vragen opgeroepen waar we met onderstaande vraag en antwoord zoveel mogelijk op in gaan.

Algemeen is het zo dat De Hollandsche Molen (in afstemming met de Gildes) een advies geeft. Uiteindelijk is het ieders eigen verantwoordelijkheid hoe in deze situatie te handelen. Nogmaals adviseren we de gezondheid van iedereen en zeker elke molenvrijwilliger voorop te stellen. Dus voorkom vervoersbewegingen en blijf om die reden zoveel mogelijk thuis. We begrijpen dat dit niet kan gelden voor beroepsmolenaars (op korenmolens maar ook sommige poldermolens). Voor de korenmolenaars verwijzen we naar de AKG adviezen. 
Meer info: klik hier