Nieuws

 • Beperkende maatregelen

  14 oktober

  Naar aanleiding van de nieuwe beperkende maatregelen die het Kabinet heeft
  afgekondigd, heeft het landelijke bestuur het volgende besloten:

  Lees meer
 • ALV van 31/10 gaat NIET door!

  27 september

  In verband met de toenemende infecties met het COVID-19 virus heeft het bestuur besloten de uitgestelde Algemene Ledenvergadering van 31 oktober geen doorgang te laten vinden. De maatregelen opgelegd door het kabinet maken een fysieke vergadering onmogelijk. Er wordt een online vergadering voorbereid met een beperkte agenda. Onderwerpen die uitgesteld kunnen worden komen in 2021 ter vergadering. Vragen kunnen per mail naar de secretaris gestuurd worden.

  Lees meer
 • Veelgestelde vragen over Corona

  25 maart

  De Hollandsche Molen heeft twee nieuwsbrieven rondgestuurd aan het molenveld en het publiek naar aanleiding van het afgelasten van Nationale Molendag en de overheidsmaatregelen in verband met het coronavirus. Dit heeft reacties en vragen opgeroepen waar we met onderstaande vraag en antwoord zoveel mogelijk op in gaan.

  Lees meer
 • Dringend advies van het bestuur

  24 maart

  Het bestuur van Het Gilde heeft het volgende dringende advies voor haar leden om de verspreiding van het virus tegen te gaan: 
  Blijf thuis! Ga alleen naar de molen als dit noodzakelijk is voor de instandhouding, onderhoud (zoals grasmaaien) en het toezicht (bijvoorbeeld in verband met weersomstandigheden). Zo beperken we de vervoersbewegingen.
  Ga niet naar de molen om te draaien/malen en laat de molen bij vertrek veilig (stormvast) achter zodat er bij veranderende weersomstandigheden niet alsnog naar de molen gegaan moet worden. Deze maatregelen gelden in ieder geval tot 1 juni.

  Lees meer
 • Nationale Molendag afgelast

  24 maart

  De Hollandsche Molen en Het Gilde van Vrijwillige Molenaars hebben besloten de Nationale Molendag die op 9 en 10 mei zou plaatsvinden, af te gelasten. Ook de Friese molenaars, verenigd in  het Gild Fryske Mounders sluiten zich hierbij aan. De organisaties volgen hiermee het besluit van de regerering om alle samenkomsten, ongeacht de omvang, tot 1 juni te verbieden. De regering wil met deze maatregel de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk inperken.

  Lees meer
 • Maatregelen tegen verspreiding Corona

  21 maart

  De maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus volgen elkaar snel op. Het Gilde adviseert alle molenaars de richtlijnen die de overheden uitvaardigen op te volgen. Hierbij moet u vooral denken aan het samenkomen van meerdere mensen in de molen en het onderling afstand houden tot elkaar. 

  Lees meer
 • Ook de toelatingsexamens uitgesteld!

  18 maart

  In navolging van de landelijke maatregelen om de verspreiding van het Corona virus in te dammen worden de komende toelatingsexamens (voorjaar 2020) per direct uitgesteld tot het najaar. Het betreft zowel het examen als het vooroefenen voor het examen.

  Lees meer
 • Instructiefilm en presentatie gebruik valbeveiliging staan op de website!

  12 maart

  In november en december 2019 hebben 48 molenaars de cursus "train the
  trainer" voor valbeveiliging gevolgd bij het bedrijf SafeSite. Deze
  molenaars zijn hiermee bevoegd geraakt Gilde leden te leren hoe ze moeten
  omgaan met valbeveiliging(sets). De presentatie die tijdens de cursus is
  gegeven staat op de website omder "Mijn GVM/Documenten/Overige literatuur". Tevens zijn op de website 8 filmpjes geplaatst over het gebruik van de set. Alle leden
  kunnen die presentatie en de filmpjes bekijken en daarmee hun voordeel
  doen. Kijk voor de filmpjes op "Mijn GVM/Documenten/Valbeveiliging"

  Lees meer