Molengids

Opleiding tot Molengids (bijgewerkt: 28-10-2021)
Als je belangstelling hebt of als je iemand kent die daarvoor belangstelling heeft: LAAT HET ONS WETEN!!! Stuur een email naar gvm.noordbrabant@gmail.com.

Informatie over de cursus
Het zit wat tegen met de organisatie voor de komende cursus Molengids. Er moeten nieuwe docenten gezocht worden. Het plan is vooralsnog om de cursus in januair/februari 2022 te laten plaatsvinden.
De cursus wordt georganiseerd in samenspraak met en de beschikbaarheid van deelnemers en kost € 75,= per deelnemer, inclusief koffie, lunch en cursusmateriaal. Voor leden van het Gilde proberen we korting te bedingen.Heeft u interesse of weet u iemand die hiervoor interesse heeft? Laat het weten!! Voor meer informatie: Jan van Elteren: Gilde van Vrijwillige Molenaars, afd. Noord-Brabant: gvm.noordbrabant@gmail.com of eventueel naar Erfgoed Academie Brabant: info@erfgoedbrabant.nl
U kunt natuurlijk ook contact opnemen met de molenaar in uw buurt. Bij voldoende deelname (min. 8 en max. 12 per cursus) nemen we contact met u op en plannen een datum en locatie.

Uitstel ivm corona maatregelen
Wij hebben besloten -gezien de beperkende corona-maatregelen- om de cursusdatums van december 2020 en januari 2021 uit te stellen. We verwachten op 15 september as meer te kunnen vertellen over het al dan niet plannen van een nieuwe cursus molengids.

Laatste cursus
Op 19 december 2018 en 9 januari 2019 zijn er op de Kilsdonkse Molen in Beugt (Heeswijk-Dinther) 12 certificaten uitgereikt aan gloednieuwe molengidsen uit Brabant.