Molengids

Opleiding tot Molengids (bijgewerkt: 29-10-2020)
Als je belangstelling hebt of als je iemand kent die daarvoor belangstelling heeft: LAAT HET ONS WETEN!!! Stuur een email naar gvm.noordbrabant@gmail.com.

Informatie over de cursus
De cursus wordt georganiseerd in samenspraak met en de beschikbaarheid van deelnemers en kost € 75,= per deelnemer, inclusief koffie, lunch en cursusmateriaal. Voor leden van het Gilde proberen we korting te bedingen.Heeft u interesse of weet u iemand die hiervoor interesse heeft? Laat het weten!! Voor meer informatie: Jan van Elteren: Gilde van Vrijwillige Molenaars, afd. Noord-Brabant: gvm.noordbrabant@gmail.com of eventueel naar Erfgoed Academie Brabant: info@erfgoedbrabant.nl
U kunt natuurlijk ook contact opnemen met de molenaar in uw buurt. Bij voldoende deelname (min. 8 en max. 12 per cursus) nemen we contact met u op en plannen een datum en locatie.

Uitstel ivm corona maatregelen
Wij hebben besloten -gezien de beperkende corona-maatregelen- om de cursusdatums van december 2020 en januari 2021 uit te stellen. De belangrijkste redenen daarvoor zijn dat tijdens de cursus de deelnemers met een (te groot) aantal bij elkaar zitten en dat in behoorlijk beperkte ruimten (namelijk de molen zelf) de praktijk met elkaar beoefenend wordt. Deze activiteiten zijn strijdig met de corona-maatregelen die nu door de regering zijn afgekondigd en ook strijdig met de richtlijnen die DHM (De Hollandsche Molen) en die het Gilde van Vrijwillige Molenaars hebben uitgevaardigd, ook als het gaat om bezoek aan een molen.
 
We zien ons genoodzaakt de cursus molengids tot nader order uit te stellen. Het spijt ons dat we u dit op deze manier moeten meedelen. Zodra we daartoe mogelijkheden zien zullen we de cursus organiseren.

Laatste cursus
Op 19 december 2018 en 9 januari 2019 zijn er op de Kilsdonkse Molen in Beugt (Heeswijk-Dinther) 12 certificaten uitgereikt aan gloednieuwe molengidsen uit Brabant.