Intro theorielessen

(bijgewerkt: 10-1-2020)

De komende herfst- en voorjaarsperiode organiseert onze afdeling theorie- en praktijklessen, waarin kennis en ervaring over (het draaien met) de molen gedeeld wordt. Deze lessen zijn bedoeld ter ondersteuning van leden in opleiding in verband met de voorbereiding op hun examen. In het geval van valbeveiliging zelfs om te voldoen aan de exameneisen. Aan het einde van deze serie brengen we, waarschijnlijk in april 2020, een bezoek aan het Openluchtmuseum te Arnhem (bij voldoende belangstelling).

We organiseren ook dit seizoen ten minste twee trainingen valbeveiliging. Deze training is verplicht bij aanmelding voor het (toelatings)examen. LET OP: Voor het toelatingsexamen in het najaar van 2019 en het voorjaar van 2020 zijn deze valbeveiligingstrainingen te laat gepland. Als u zich voor de genoemde tijdvakken wilt (laten) aanmelden, dan moet u zelf initiatieven nemen om de training valbeveiliging te volgen. Hiervoor kunt u contact opnemen met gvm.noordbrabant@gmail.com.

Mogelijk gaan we dit seizoen wederom de training "weer" aanbieden die dan gegeven zal worden door David Henneveld. Tijdens de introductie les wordt u hierover nader geïnformeerd en ook zal op de site informatie hieromtrent verschijnen.

LET OP:  Dit seizoen worden de lessen en trainingen op een andere locatie gegeven, nl in de Flaeskamer van Café Schuttershof, Dorpsstraat 2 te 5085 EB Esbeek. Dat is 3 km (ca. 2min) verder dan Hilvarenbeek. Als u via de N269 afrit  Esbeek het dorp binnen rijdt, kunt u uw auto parkeren vlak vóór de kruising. Door de kruising over te steken komt u in café Schuttershof.

De theorie-avond begint om 20:00u stipt. Om ongeveer 21:00u is er een korte pauze. De theorie-avond eindigt tussen 22:00u en 22:30u. Voor koffie en thee wordt gezorgd bij aanvang en tijdens de pauze. Eventuele consumpties na afloop of andere consumpties zijn voor eigen rekening.

Om zoveel mogelijk profijt te hebben van de avonden, adviseren wij u om vooraf de aangegeven literatuuropgave te raadplegen en te bestuderen. Informeer ook eens bij uw collega/instructeur over andere literatuur.

Het is handig als u aangeeft dat u wilt deelnemen aan de lessen door te mailen naar molenjan@kpnmail.nl of gvm.noordbrabant@gmail.com. Op die manier weten we op hoeveel personen we kunnen rekenen. Bekijk hier het schema (scroll naar onder) of download het pdf-bestand)