Vacature molenaar Rijn en Lek te Wijk bij Duurstede

28-04-2016

 

Vereniging De Hollandsche Molen zet zich sinds 1923 in voor het behoud van de wind- en watermolens in Nederland.  De vereniging richt zich op de beleving, de bescherming en de belangenbehartiging van de molens. De Hollandsche Molen is zelf eigenaar van 11 molens, verspreid over heel Nederland. Een van deze molens is de Rijn en Lek in Wijk bij Duurstede. Het team molenaars zoekt versterking en is op zoek naar een

VRIJWILLIG MOLENAAR

De molen draait iedere zondagmiddag en regelmatig op zaterdagmiddag. We malen ook regelmatig graan voor een bescheiden molenwinkel, een bakker en een hotel die het meel gebruikt voor broodjes en appeltaart. Ook worden er rondleidingen verzorgt, veelal aan scholen, maar ook aan andere belangstellenden. Wijk bij Duurstede is een toeristisch stadje waarbij de molen een van de highlights is.

We bieden:

  • een prima malende en onderhouden molen

  • een gevarieerd team van molenaars en leerlingen in uiteenlopende leeftijdscategorieën, naast de molenaars is er een vriendenstichting die met de verdere exploitatie van de molen helpt

  • een prachtige locatie en molenbiotoop

  • veel publiek, vooral op zondag wordt de molen druk bezocht, op andere dagen is er ook vaak toeloop

  • een van de meest bijzondere molens van ons land, daterend uit 1659 met veel historisch materiaal

  • ruimte voor ideeën

We zoeken iemand die in het bezit is van het getuigschrift Vrijwillig Molenaar van De Hollandsche Molen of in het eindstadium van de opleiding is. Het is prettig als hij/zij ervaring heeft met het malen van baktarwe.

Interesse?

Voor informatie over deze functie, kunt u contact opnemen met Martha de Wit van de vriendenstichting ‘Vrienden van de Rijn en Lek’, 0343-575347 of m3dewit@gmail.com. De gesprekken zullen plaats vinden met vertegenwoordigers van De Hollandsche Molen en de molenaars.

 (PDF versie)

 

 
 

terug